loadEnvILL failed

Forums Welcome to the support forum! loadEnvILL failed

Tagged: 

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by  bazandavali 1 month, 1 week ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #1462

    mrnielsen
    Participant

    Hi,

    I have had success with this plugin earlier and now it doesnt work with the same files. It says:

    loadEnvILL failed Could not find file ‘C:\UD\temp\x\463520b6-edbc-4c71-afd4-65efc68dc403\463520b6-edbc-4c71-afd4-65efc68dc403.ill’.
    Loading facade illuminance profile of building 5

    if I open the temp folder and add “pause” to my bat file, I get the following message:


    = gen_dc: calculate direct daylight coefficients =
    = (this simulation may take several minutes to hours) =
    =======================================================
    calculate 65 direct daylight coefficients for variant static_system…
    oconv: fatal – (C:\UD\temp\x\463520b6-edbc-4c71-afd4-65efc68dc403\scene_daysim.r
    ad): undefined modifier “,978″
    rtrace_dc: fatal – (C:\UD\temp\x\463520b6-edbc-4c71-afd4-65efc68dc403\/static_sy
    stem.dir.oct): truncated octree

    C:\UD\bin\DAYSIM\bin_windows>gen_dc C:\UD\temp\x\463520b6-edbc-4c71-afd4-65efc68
    dc403\463520b6-edbc-4c71-afd4-65efc68dc403.hea -paste

    C:\UD\bin\DAYSIM\bin_windows>CD C:\UD\bin\DAYSIM\bin_windows

    C:\UD\bin\DAYSIM\bin_windows>ds_illum C:\UD\temp\x\463520b6-edbc-4c71-afd4-65efc
    68dc403\463520b6-edbc-4c71-afd4-65efc68dc403.hea
    ds_illum: fatal error: File C:\UD\temp\x\463520b6-edbc-4c71-afd4-65efc68dc403\46
    3520b6-edbc-4c71-afd4-65efc68dc403.dc does not contain any uncommented lines.

    IN CASE YOU ARE USING DAYSIM UNDER WINDOWS, THE “RAPYPATH” VARIALBE MIGHT NOT HA
    VE BEEN SET CORRECTLY. TO TEST THIS, OPEN A DOS PROMPT AND TYPE ‘set’. AMONG THE
    VARIALBLES DISPLAYED SHOULD BE ‘Raypath c:\Daysim\lib’.
    PLEASE REFER TO THE DAYSIM TUTORIAL FOR MORE INFORMATION…
    C:\UD\bin\DAYSIM\bin_windows>pause
    Press any key to continue . . .

    I suspect that my RAYPATH variable is incorrect, but I can see in the created bat that it should be set in it?:

    SET RAYPATH=.;C:\UD\bin\Radiance\lib;C:\UD\bin\Radiance\bin;C:\UD\bin\DAYSIM\bin_windows;$RAYPATH
    SET PATH=.;C:\UD\bin\Radiance\lib;C:\UD\bin\Radiance\bin;C:\UD\bin\DAYSIM\bin_windows;$PATH

    #1544

    bazandavali
    Participant

    i had the same problem.

    changed the language, restarted rhino and add a “new” solver component and rewired it!
    works well! :)

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.